EP RELEASE ‘ALLES IN MIJ DOET ER TOE’


11 januari Utrecht
Theaterhuis de Berenkuil
20.00 – 21.00
€7,00

KAARTJE RESERVEREN KAN HIER

Het moment is daar
Ik stuur officieel 4 liedjes de wereld in! Ik schrijf al liedjes sinds dat ik de gitaar oppakte, op mijn 12e. En nu ben ik 32: 20 jaar later. Ik heb mezelf nooit echt een muzikant gevoeld, laat staan ‘zangeres’. Want tjah, daar ben ik niet in opgeleid, en ik ben gewoon lui als het aankomt op dingen als toonladders leren, of weet ik het wat. Het grappige is wel dat ik inmiddels al jaren als stembevrijder werk, waarbij ik steeds tegen mensen zeg ‘nee maar echt, ie-de-reen kan zingen’. Ik kan het zo vaak zeggen tegen een ander tot dat ik een ons weeg, toch is er in mij altijd óók nog dat stemmetje dat kletst ‘ik kan eigenlijk niet zingen..’, ‘ik doe maar wat..’, ‘ik val natuurlijk enorm door de mand als ik op een podium sta..’. Het slechte nieuws is: die stemmetjes zijn er nog steeds. Het goede nieuws is: fuck it. Ik kom er ook steeds meer achter: hoe meer iets er écht toe doet voor mij, hoe spannender ik het vind. Mijn muziek doet er echt toe voor mij. Als ik de afgelopen jaren één ding heb geleerd, dan is het dat muziek er niet is om iets te presteren, niet eens zozeer om iets te ‘maken’. Nee, het is er om mezelf uit te drukken, om te laten horen: Heej, dit ben ik! Dit is er in mij!

Tijdens de opname van de videoclip van ‘Ik Leef’ vroeg iemand aan me: ‘Wat wil je eigenlijk met je muziek?’

‘Uh .. ‘

Wat wil ik met mijn muziek?
Ik realiseerde me: daar heb ik eigenlijk niet eens over nagedacht. Misschien eens tijd om dat te doen.. Hoe meer ik daar in voel, hoe meer ik kom bij dat ik hoop dat mijn liedjes iets van verzachting of verlichting kunnen brengen bij wie er naar luistert. Dat het je raakt in een gevoel van ‘ach ja, we doen allemaal maar wat, ik ben toch best oké’.

Ik heb erg lang geleefd achter een muurtje in mezelf. Altijd maar hooghouden wat er in mij voelbaar was. Niet eens bewust, zo ging ik om met m’n kwetsbaarheid, er gewoon een flinke muur om heen bouwen. Het zingen heeft me geholpen te verzachten, me minder te pantseren, zodat ik weer beter kon voelen, zodat ik kon leren huilen, zodat ik kon smelten. En alles wat ik ben verloren aan pantsering heb ik gewonnen aan levenskracht. En levenszin.

Kortom..
Kom je ook naar m’n EP release? Je bent er erg welkom. Ik zal je verklappen, ik ga natuurlijk voor je zingen (met een paar prachtige muzikanten aan m’n zijde!), maar we gaan ook samen wat zingen. Want tjah, je bent een stembevrijder of je bent het niet. Denk je ‘shit, maar ik kan niet zingen?’, dan heb ik goed nieuws voor je: ie-de-reen kan zingen.

Hieronder verschijnt binnenkort de videoclip van ‘Ik Leef’! Nu nog even een live Youtube versie..